Megújult weboldal címe www.kalaziagi.hu
Frame
Frame
Frame
Frame
Főoldal » Tradicionális reiki
Tradicionális reiki
Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik önmagunk és mások belső harmóniájának helyreállítására.
A reiki egyszerű és szelíd módszer a ma embere számára ezen igény kielégítésére.
Tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze.
Lehetőséget kapunk általa, hogy jobbá, tisztességesebbé, másokkal szemben toleránsabbá, az Univerzum törvényei felé nyitottabbá váljunk. Segít elviselni, tudatosabban megélni a nehéz élethelyzeteket, enyhíti a stresszt, a szorongást,a depressziót, pozitív gondolkodásra indít.

Az alapító, dr. Mikao Usui így beszél róla:

  • A boldogság megidézésének titkos módszere.
  • Csodás gyógyír minden betegségre.

Ránk hagyott öt alapelvet. Egyszerűek, rövidek, de mély jelentésűek:

  • Csak ma nem leszek dühös.
  • Csak ma nem aggódom.
  • Hálás vagyok.
  • Szorgalmasan, becsülettel teszem a dolgom.
  • Kedves leszek az emberekhez.

A Szinergia Online Fórumon készült előadás, ismertető a Reikiről.

1. rész:

2. rész:

Hallgasd meg az öt életszabályt japánul! A hangfelvételen Masaki Nishina japán reiki mester hangja hallható.

Ajánlókép

Öt életszabály japánul – 00:30

A hanganyag letöltéséhez kattintson jobb egérgombbal a letöltés feliratra és válassza a hivatkozás vagy link mentése más néven opciót!
Örök érvényű tanítások ezek, amelyek segítenek eligazodni azoknak, akik a szellemi utat járják és keresik lelkük békéjét.
Ha megpróbálunk ezen alapelvek szerint élni, rátalálhatunk a bennünk lévő harmóniára, nyugalomra, amelyre oly nagy szükségünk van.
Célja, hogy az elsajátított technikák alkalmazásával az élet kihívást jelentő szakaszaiban érzelmi egyensúlyunk és egészségünk fenntartásához kellő erővel, önismerettel, szeretettel és elfogadással rendelkezzünk.
Másokon segíteni pedig a boldogságba vezető út nekünk.Mint az életben a legtöbb dolgot, a reikit is át kell élnünk először ahhoz, hogy igazán értékelni tudjuk.
Kívánom, hogy a reikivel való találkozásuk igazán örömteli legyen!

Mindannyiunknak van reiki energiája (egyetemes életerő energia), ez születési jogunk.

Ami a reikit más gyógyító módszerektől megkülönbözteti, az az a behangolási (beavatási) folyamat, mellyel a tanítvány a különféle reiki tanfolyamok egy-egy szintjén találkozik.

Bárki megteheti azt, hogy kezét a másik emberre helyezi és gyógyulási folyamatának felgyorsítását segíti energia átadásával. Ám egy olyan személy, aki megkapta a reiki behangolásokat, a fizikai és éterikus test magasabb rezgésszintre történő finomabb behangolásának egy nagyon ősi módszerét élte át.

A reikit soha nem adja az ember, azt mindig csatornán hívja le. Például: ha egy kezelés alatt a testedre helyezem a kezem, akkor Te fogod lehívni a megfelelő energiamennyiséget és testednek éppen arra a részére, ahol arra szükség van. Ebben a folyamatban én soha nem merülök le, mivel én is kezelést kapok, miközben „adom” a kezelést. Az energia a fejtetőn lép be és a felső energiaközpontokon át halad a szívemhez. Ezután tovább a karomon át e Te testedbe.

A reiki így a testemben egy, a behangolások által megnyitott, megtisztított csatornán át halad.

A reiki egyik legnagyobb előnye, hogy teret ad az önkezelésre.Az önkezelés különösen hatásos a teljes relaxációhoz és a stressztől való megszabaduláshoz. Felerősíti a testben lévő életerő-energiát, mely aztán segít egyensúlyba hozni az anyagi és az éterikus testeket. Saját magunk kezelése segít abban is, hogy elengedjük visszatartott emóciónkat és feloldjuk az energiablokkokat.Minden egyes ember éppen a számára elegendő mennyiségű életerőt veszi fel, annyit, amennyire szüksége van ahhoz, hogy felszabadítsa, aktivizálja, vagy átalakítsa fizikai és energetikai testjeinek erőit.A reiki kezelések növelik a vitalitást és ezáltal fokozzák a test méregtelenítő képességét is.

A reiki nem csupán a test kémiai szerkezetében hoz létre változásokat, miközben segíti a szervek regenerálódását és a szövetek, csontok újraépülését, hanem segít abban is, hogy a mentális szint kiegyensúlyozottá váljon.

A reiki nem hitrendszer, tehát a páciensnek nincs szüksége mentális felkészítésre vagy bármiféle irányításra. Nem vallás, nincsenek doktrínái vagy külön hitvallása, világnézete.
A reiki tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze.

Elsajátítása nem igényel hosszú hónapokig tartó tanulmányokat vagy intellektuális elmélyülést. Szépsége annak egyszerűségében rejlik.

A reiki isteni kegyelem mindenki számára, aki nyitott annak befogadására.

Kálazi Ági tradicionális reiki mester, tanár
Magyar Tradicionális Usui Reiki Egyesület társelnöke, Életerő Egyesület elnöke

Elköltöztem!

Kedves Látogató, Érdeklődő!
Köszönöm a megtisztelő figyelmedet,
amivel eddig is kísérted a munkámat.
Most búcsúzunk ettől a helytől
és hívunk egy új oldalra!
Megújult felületre hívlak,
hogy olvasgass, keresgélj, tájékozódj!

Tovább az új oldalra »