Megújult weboldal címe www.kalaziagi.hu
Frame
Frame
Frame
Frame
Főoldal » Sorozatok » Mantrák »
Legfrissebb rész
Ajánlókép
Manjushri Mantra

Manjushri a Transzcendens Bölcsesség Bódhiszattvája. Ő a legidősebb a nagy Bódhiszattvák körében és mindközül a legbölcsebb. Manjushri egy szanszkrit szó, amit “csodálatos erénynek” lehet fordítani. A Bódhiszattvák közül ő rendelkezik a legnagyobb bölcsességgel és “A Nagy Bölcs Bódhiszattva Manjushri” néven is ismert.

(tovább…)

Mantrák : 7/10. rész
2013. február 12., kedd
Korábbi részek
Ajánlókép
Mul Mantra

A Mul Mantra (vagy másnéven Mool Mantar) az egyik legfontosabb része a Sri Guru Granth Sahib-nak, a Szikhizmus alapját adó Szentírásának. “A Szikhizmust, vagyis a szikh vallást mintegy 500 évvel ezelőtt Nának guru alapította. A guru szó tanítót jelent, a szikh vallást követő embereket pedig szikheknek, azaz tanítványoknak nevezik.1

(tovább…)

2012. március 14., szerda
Ajánlókép
Om Namah Shivaya

Om Namah Shivaya mantrát Panchakshara, az “öt szótagos” mantrának nevezik (nem beleértve az Om /Aum tagot), de a ”Nagy megváltó” mantra néven is ismert. Ez az egyik leghatékonyabb és legnépszerűbb mantra, amely a Védák és a Tantra középpontjában áll és amely széles körben elterjedt. (tovább…)

2011. november 6., vasárnap
Ajánlókép
Zöld Tara Mantra

Tara

Tara, melynek jelentése „Csillag” (tibeti nyelven Drolma), az együttérzés és a védelem istennője, Avalokitésvara – tibeti nevén Csenrézi – női párja a buddhista mitológiában. Mégis először az indiai hinduizmusban jelent meg Parvati istenség manifesztációjaként. Mivel a nőiség elvét a buddhizmusban nem tisztelték Kr. u. a 4. századig, így Tara valószínűleg Kr. u. a 6. században lépett be a buddhista mitológiába.

(tovább…)

2011. október 20., csütörtök
Ajánlókép
Gayatri Mantra

A Gayatri a hinduizmus nagyra becsült mantrája, melyet a Védák, az ember legősibb szentirata őriz. Nevét a Gayatra versmértékről kapta. A „Spirituális Fény” mantrájának is szokták nevezni, ugyanis gyógyítja a testet, a lelket, és megvilágítja az értelmet. A mantra aktiválja a csakrákat és összekapcsolja őket a létezés hét nagy spirituális birodalmával. Végül feltölti elménket, szívünket és lelkünket a spirituális fény energiájával.

(tovább…)

2011. október 8., szombat
Ajánlókép
Om Mani Padme Hum

A hat szótagból álló Om Mani Padme Hum mantra a tibeti buddhizmus legismertebb bódhiszattvájához Csenrézihez (szanszkritül Avalokiteshvara; a szeretet és együttérzés bódhiszattvája) kapcsolható.
(tovább…)

2011. október 2., vasárnap
Ajánlókép
Aum (Om) Mantra

Mantra

”Amikor megkérdezték Srí Bhagavant, miben van ez az emberek hasznára, egyszerűen annyit mondott: “A kántálás hangja segít elnyugtatni az elmét.” Azt is határozottan kijelentette, hogy ehhez nem szükséges ismerni a szöveg jelentését.”

Arthur Osborne: Az önismeret ösvénye
Srí Ramana Maharsi élete és tanítása

(tovább…)

2011. szeptember 27., kedd

Elköltöztem!

Kedves Látogató, Érdeklődő!
Köszönöm a megtisztelő figyelmedet,
amivel eddig is kísérted a munkámat.
Most búcsúzunk ettől a helytől
és hívunk egy új oldalra!
Megújult felületre hívlak,
hogy olvasgass, keresgélj, tájékozódj!

Tovább az új oldalra »