Megújult weboldal címe www.kalaziagi.hu
Frame
Frame
Frame
Frame
Főoldal » Ajánló » Tanítás » A reakció hiánya
A reakció hiánya

“Eckhart Tolle: Ha a megadás állapotában élsz, akkor valami átjön rajtad keresztül a dualitás világába, valami, ami nem evilági.

Kérdező: Ez a valami okoz-e tényleges változást a külső világban?

Eckhart Tolle: Belső és külső végső soron egyek. Amikor a világot már nem érzékeled olyan ellenségesnek, megszűnik a félelem és a félelem megszűnésével másként gondolkozol, beszélsz és cselekszel. Az ezzel megjelenő szeretet és részvét gyakorolnak hatást a világra. Még ha konfliktushelyzetbe kerülsz is, béke áramlik ki a polaritásokba. Ez hát az a változás, ami bekövetkezik. Egyes tanítások ill. tanítók szerint semmi nem változik, ám ez nem így van. Valami nagyon fontos megváltozik. Valami, ami túl van a formán, keresztül ragyog azon, az örökkévaló keresztül ragyog a formán a mi formavilágunkba. 

Kérdező: Mondhatni, hogy az „ellenreakció” hiánya, a világban meglévő ellentétek elfogadása az, ami megváltoztatja az ellentétek megnyilvánulási módját?

Eckhart Tolle: Igen. Az ellentétek ugyan fennmaradnak, de te már megszűnsz azokat táplálni. Nagyon fontos dolgot mondtál: a „reakció hiánya” azt jelenti, hogy nem táplálod a polaritásokat. Ez azt jelenti, hogy miközben gyakran megtapasztalod a polaritások összeomlását, például konfliktushelyzetekben, egyetlen személyből, egyetlen szituációból sem gyártasz „ellenséget”. 

Kérdező: Tehát az ellentétek erősödés helyett gyengülnek. És talán így kezdődnek feloldódni.

Eckhart Tolle: Így van. Az élet ilyen módon való élése már a világvég kezdete.”


Eckhart Tolle

2012. május 16., szerda

Ossza meg gondolatait, véleményét!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

*
*(rejtve marad)

Elköltöztem!

Kedves Látogató, Érdeklődő!
Köszönöm a megtisztelő figyelmedet,
amivel eddig is kísérted a munkámat.
Most búcsúzunk ettől a helytől
és hívunk egy új oldalra!
Megújult felületre hívlak,
hogy olvasgass, keresgélj, tájékozódj!

Tovább az új oldalra »