Megújult weboldal címe www.kalaziagi.hu
Frame
Frame
Frame
Frame
Főoldal » Ajánló » Bölcsesség » Mi vagyok én?
Mi vagyok én?

“Mit találsz, amikor benézel a gondolataid fátyla mögé? Mit találsz, amikor kinyílsz arra a valamire, ami az elméden túl van? Mi történik, amikor elcsendesülsz, önvizsgálatot tartasz és nem ugrasz rá a következő gondolatra?


Csendben tedd fel a kérdést, „Mi vagyok én, de tényleg?” Hát nem teljes csend-e ez a pillanat? És nem vagy-e teljesen tudatában ennek a csendnek? És nem evidens, hogy ha nem ugrunk bele az elménkbe, akkor valami tágas, elképesztő rejtély vagyunk, megfoghatatlan csoda, az éberség és a tudatosság nyugodt, csendes megnyilvánulása?

Ezen a tudatosságon belül, a csend terén belül, sok gondolat merülhet fel és fel is merülnek. Sokféle érzelem merülhet fel és fel is merül. A valóságban azonban ezek mind-mind csak képzelgések.

Honnan is tudhatjuk, hogy mindez csupán képzelgés? Onnan, hogy amikor abbahagyjuk az elképzelését, eltűnik. Amikor abbahagyjuk saját magunk megnevezését, eltűnik az, akinek gondoljuk magunkat, egész addig, amíg újra nevezgetni nem kezdjük magunkat. De amikor megállunk egy pillanatra és körbenézünk, nyilvánvaló lesz, hogy csupán a nézés van, a tudatosság nyílt tere és semmi több.

Adyashanti

2011. november 13., vasárnap

Ossza meg gondolatait, véleményét!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

*
*(rejtve marad)

Elköltöztem!

Kedves Látogató, Érdeklődő!
Köszönöm a megtisztelő figyelmedet,
amivel eddig is kísérted a munkámat.
Most búcsúzunk ettől a helytől
és hívunk egy új oldalra!
Megújult felületre hívlak,
hogy olvasgass, keresgélj, tájékozódj!

Tovább az új oldalra »