Megújult weboldal címe www.kalaziagi.hu
Frame
Frame
Frame
Frame
Főoldal » Ajánló » Bölcsesség » Valódi meditáció
Valódi meditáció

Kérdező:   Hogyan kell meditálni?

Papaji:     Amikor az “Én meditálok” gondolata felmerül, elkülöníted magad az Önvalótól. A valódi meditáció nem olyasvalami, amit gyakorolni tudsz.

Amikor meditálsz, él benned egy elképzelés arról, hogy mit akarsz elérni. Lehet az a tanú[tudatosság], a vizualizáció, a csendesség vagy valami egyéb. Ha eléggé keményen próbálkozol, akkor előrevetített képzeted végül finom mentális állapotként megnyilvánul majd, és tapasztalatként élvezheted. Ám ez nem valódi meditáció, hanem egy elmebeli tapasztalás, mely a kezdeti vágyadból jött létre.

A valódi meditáció nem vezet sehová, és nem is erőfeszítés által végzed. Önmagától történik.

Kérdező:        Nem tudnál mégis adni valamilyen gyakorlati tanácsot arra nézve, hogyan bánjunk az elmével és annak rossz szokásaival?

Papaji:         El kell távolítanod az elmédből a jó és rossz fogalmait. Ha ezek eltűntek, a meditáció állapotában vagy.

Ha meg vagy róla győződve, hogy tenned kell valamit, akkor csak figyelj arra, hogyan jelennek meg a gondolatok, hogyan maradnak, majd hogyan távoznak. Ha tökéletesen elkülöníted magad a gondolattól, akkor önmagad vagy, úgy, ahogy valóban vagy. Ez a szabadság.

2011. október 27., csütörtök

Ossza meg gondolatait, véleményét!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

*
*(rejtve marad)

Elköltöztem!

Kedves Látogató, Érdeklődő!
Köszönöm a megtisztelő figyelmedet,
amivel eddig is kísérted a munkámat.
Most búcsúzunk ettől a helytől
és hívunk egy új oldalra!
Megújult felületre hívlak,
hogy olvasgass, keresgélj, tájékozódj!

Tovább az új oldalra »